Tillfälliga dataproblem!

Just nu har jag tillfälliga dataproblem men jag är på väg att köpa mig en ny dator och när den väl är inhandlad och klar så kommer tempot att öka här i bloggen.

Fram till dess så blir det lite mer sporadisk uppdatering.

Att tjäna pengar på nätet!

Det finns många kreativa lösningar på hur folk har tjänat pengar på internet.

En av mina favoriter är "The Million Dollar Homepage" där en student ville dryga ut sin studentkassa. Han skapade en hemsida där han började sälja små bitar för en dollar styck. Små reklamplatser för vänner och bekanta, och sedemera företag.

Han blev miljonär genom den hemsidan och ryktet säger nu att han startat en ny sida där han säljer platserna för 2 dollar styck. Denna gången lovar han bort en miljon till en slumpvis utvald besökare till hemsidan!

Ibland är svårigheten med att bli rik mest att komma på idén som skapar pengarna. En idé som vi kanske själva redan har men inte inser kapaciteten av den!

http://www.milliondollarhomepage.com/

SKYPESåg en film för någon dag sen där dom pratade om Skype som om det var något helt naturligt i vår vardag. Visserligen var det säkert någon form av reklam men faktum är att Skype är stort och IP-telefoni ännu större. Då är det kul att veta att en svensk ligger bakom just Skype.

Detta skriver Wikipedia:

"Skype är ett företag verksamt inom området internetbaserad kommunikation, främst IP-telefoni grundades 2003 av svensken Niklas Zennström och danskenJanus Friis vilka tidigare var kända för fildelningsprogrammet Kazaa. I september 2005 köpte amerikanska Ebay upp Skype för minst 19 miljarder kronor ."

Detta gör Niklas Zennström till en av Sveriges rikaste män.

Ett citat för den som vill bli uppfinnare...

"Snillet Einstein sa att fantasi är viktigare än kunskap. Men utan kunskap kan fantasi vara plågsamt. Kunskap behövs för att kunna förverkliga idéer. I livet vänder man på stenar och undersöker saker. Har man kunskap kan man sortera bort det värdelösa, men också upptäcka guldägget när man hittar det." /Håkan Lans, uppfinnare

Odd Molly - En svensk framgång!Odd Molly startade 2002 och har sen dess, i princip, fördubblats varje år!

Personligen gillar jag deras namn väldigt mycket. Det fastnar i huvudet så fort man hör det!

Anledningen till namnet, enligt Wikipedia, är:

"Historien bakom varumärket Odd Mollys namn är plockad ur verklighetens 80-tal då en av Odd Mollys grundare, Per Holknekt, var professionell skateboardåkare i USA. Den dåtida världseliten attraherade många kvinnliga fans och de flesta gjorde sig till för att vinna killarnas uppmärksamhet. Alla utom en, hon som bara var sig själv och lät skratt, hjärta, egensinnighet, charm och särart vinna väg. Det var givetvis henne som alla killarna gillade mest och hela detta fenomen är injicerat i varumärket Odd Molly."

BETAPET - Favoritspelet på Internet!
Helt klart mitt favoritspel på nätet!

 I dagsläget har jag kört 2256 matcher
Mitt personbästa i rating är 2385 poäng
Och framför allt... Jag träffade min bästa kompis genom Betapet!

5 i rad fast svårare!Det klassiska spelet 5 irad fast denna gången spelas det på fyra bricka med plats för 3 gånger 3 kulor.

Efter man har lagt så får man vrida en av brickorna ett kvarts varv åt vilket håll man vill. Detta göra att spelplanen ändras hela tiden! =)

Jag gillar tankeverksamhet!

Hjälp för folk med rullstol!Denna Roofspider är uppfunnen av en man som har MS och tyckte det var svårt att få med sig rullstolen när han skulle åka iväg med sin bil. Denna uppfinning gör det nu smidigt och enkelt att lägga in rullstolen i lådan på taket!

Jag kommer att försöka intervjua uppfinnaren till denna pryl och lägga in den i bloggen senare!

Djursex är lagligt i Sverige!
Sen är det frågan om hur många det egentligen är som tänder på sånt här! =)

Sexleksaker!När man har en fetish så ser man nog till att ha de rätta leksakerna hemma! =)

Avtagbara bröst!Nog för att jag vet att silikonbrösten blir fler och fler. Med dessa kan man iallafall förstora bröstvårtorna och kanske slippa ångra något som kostat en massa pengar... Ta på - Ta av... Om storleken nu har betydelse!

Låt jordgloben väcka nyfikenhet hos dina barn!Jag har länge trott att såna här prylar kan väcka en nyfikenhet hos barn, iallafall gjorde det det hos mig när jag var mindre. Den bryter ju mot det sunda förnuftet man försöker skapa sig... En sak ska ju inte sväva av sig själv...!

Att leka med sig själv, är inte riktigt som när man är med någon annan!Leken 20 frågor har dom flesta av oss lekt någon gång, om än i olika varianter.

Tänk på någonting och låt din kompis fråga ett förutbestämt antal frågor ang vad du tänker på. Bara Ja och Nej frågor... Sen ska han komma på vad det är du tänker på!

Nu är leken ännu enklare! Du behöver inte längre ha din vän med dig! =)

En mer avancerad variant av "4 i rad"Jag har ett eget sånt här och det är faktiskt aningen svårare att spela. Lätt hänt att man missar en bit om man inte är vaksam.

Charmen som jag ser det är ändå att det är ett spel som är så enkelt i sin uppbyggnad och ändå kräver tankeverksamhet för att vinna!

Modernt att vara Retro!Om man kan förena det gamla med det nya... så varför inte!?!

Detta är en telefonlur av gammal modell men som fungerar till trådlöst till mobiltelefoner! =)

Inte bara hjärncellerna behöver tränas!Det här är den enda i sitt slag som jag har sett. Normalt när du tränar handen så knipper du åt någonting men denna gör tvärtom. Du strätar ut med fingrarna för att få motståndet!

En källa för värme!Dessa är faktiskt riktigt sköna när dom börjar bli varma.

Du "knäcker" metallbiten och startar därmed en kemisk reaktion som får hjärtat att bli riktigt varmt.

Efteråt kokar man den för att få vätskan att bli flytande igen... Sen kan man göra om alltihopa!

Bli en datahacker!Detta är väl boktips nummer 2. Nu för dom som vill bli målet för dom som läser förra tipset! =)

Denna bok innehåller inte bara teori utan även övningar för den som vill bli en hacker!

Boktips!
"Nerdar" är ett släkte för sig och som alltid krävs det en hel del av oss som vill närma oss dessa!

Ett boktips för er som funderar på att få ihop det med en! =)

Barnen är av ondo! =)Vissa vågar t.o.m skylta med det ordentligt! =)

LifeStraw - En lösning på ett världsproblem!LifeStraw är ett sugrör som renar vattnet man dricker. En uppfinning som kan rädda en massa liv!

Inte för att barn förstår allt men det ska fostras i tid!Anser man att man har hittat bästa vägen åt sina barn så varför inte visa på den väldigt tidigt!?! ;-)

Morbid humor säljer sig alltid!Varianterna på dom här börjar bli fler och fler. Fast som sagt... Morbid humor säljer sig alltid! =)

Bland det coolaste jag sett på länge! =)Kalla mig nerd eller vad du vill men när jag så den här så kände jag att det var något av det coolaste jag sett på länge.. Du programerar själv in ordet i pennan och sen är det bara att vifta fram det! =)

Har du en försäljningsidé så kan du skriva ner den!Ibland räcker det med att ha en kul idé för att folk ska göra något av det.

Allt går att förena, det är bara vi som sätter gränserna!Ett knogjärn och en kaffekopp...

Koppling är alltid lättare att skapa när någon annan redan gjort det.

Bygg ditt eget dataspel!Förr så var detta något riktigt avancerat och kul. Faktum är att jag nog tror att jag skulle kunna ha kul med detta spel än idag. Enda skillnaden är att den uppenbarligen inte är lika avancerad tekniskt sett längre!

Detta är en egen byggsats till ett av, troligen, världens mest kända dataspel genom tiderna!

Kan en sån här byggsats fungera som partytrick för spelsugna? =)

Mörk och regnig dag? Nu kan du glömma det! =)Detta paraply är utrustad med Ledlampa i själva skaftet.

Så det är bara att glömma det där med att det oftast blir mörkt när det regnar! =)

Allt går att säga med ett tryck!Perfekt lämpad för de grå och trista dagarna när vi inte orkar bry oss om andra!

Finns det stora så bör det finnas små också!Detta är en miniatyr av ett arkivskåp, och varför inte!?!

Pappersamhället skulle dö ut med datorns intågande men så blev det inte, tvärtom så ökade förbrukningen av papper.

Någonstanns måste vi förvara detta och jag kan villigt erkänna att mina visitkort har jag inget bra ställe för, eller hade snarare inte bra ställer för! =)

"Jag kan ett språk, ettor och nollor!"Citatet är taget ur en film där en datanörd hade frågat en högt uppsatt CIA-agent hur många språk han kan. Agenten sa att han kunde 5 olika språk flytande varpå datanörden kontrade med en replik åt det här hållet.

 "Jag kan ett språk, ettor och nollor. Jag kan stjäla hela ditt liv..!"

På mattan står det "Välkommen" i det binära språket!

En uppfinning som krävt hjärngympa!
En klassiker som vi alla har sett någon gång. Den har stimulerat en och annan hjärncell genom åren.

Det finns dom som mer eller mindre lever för den här och jag tror världsrekordet för att lösa den ligger kring 20 sekunder.

Mitt personliga rekord är strax över 2 minuter!

Lego - Världens bästa uppfinning för barn!
LEGO anses av många som världens bästa uppfinning för barn, om inte t.o.m världens bästa uppfinning alla kategorier.

Anledningen är enkel!

Ingen leksak har någonsin förlitat sig på ett barns fantasi och velat stimulera det på samma sätt som legobiten. Du kan åstakomma precis vad som helst med dessa bitar, och inget kan väl vara mer stimulerande för vår uppfinningsrikedom!?!

Språket visar på vår fantasi!

Här är några exempel på slanguttryck som visar på hur vårt språk utvecklas med hjälp av vår fantasi och vårt behov av att förnya oss.

"Tomte" = Någon som inte har riktig koll på tillvaron
"Knulltejp" = Solfilmen till bilar
"Prata med ulrik" = Spy
"Lägga en pizza" = Spy
"Parka" = Parkera bilen


Listan kan göras väldigt lång. Jag lär utöka den senare men detta var några på nätet som jag hittade och som jag har hört själv. Det finns ju ett ex antal slanguttryck som är väldigt privata men som knappast används i någon större utsträckning.

Kreativitet i att tjäna pengar!

Tjäna pengar är ett måste i dagens samhälle. Det gör att folk hela tiden letar efter nya möjligheter. Bloggvärlden är inget undantag från detta. Varken för dom som skriver, dom som läser eller dom som bara vill få ut sitt namn och sälja fler produkter.

Känns dessa länkar igen?

Alla är exempel på länkar som folk tjänar pengar på!

Tjäna pengar på din blogg!
www.ahabingo.com
Blås skiten ur dina polare!
CoolStuff.se
Gratis Biobiljetter och Presentkort!
SmartaSaker
Upplevelsepresent.se
Vill du tjäna pengar på din hemsida/blogg?
Supertilbud fra Postfoto - 100 bilder gratis!
Billån - enkelt, billigt och tryggt!
Framkalla 100 bilder gratis med Postfoto!
Reisefeber er et tegn på at du er frisk!
Rejsefeber er et sundhedstegn!
Resfeber
Auditions & Castings Är du nästa stora stjärna på scen eller filmduken?
Werden Sie Mitglied in Europas größter Künstleragentur ab 14 EUR.
StellaWhite - tandblekning för 59:- ex frakt!
Supreme Card- 30-60 dagar räntefri kredit
Bläck och toner billigt!
Boka din semesterbil redan idag!
Dina foton i en riktigt fotobok, handtillverkas i Sverige
Donnabeauty
30% rabatt på märkeskläder - Bubbleroom
Direkt leverans av vin! Australian Wine Club
Hitta ett annat resmål här
Ameibo - Tjäna pengar på att fildela!
Akelius - Du får Sveriges högsta ränta
a2btravel
Tjäna pengar på din webbplats. Gå med i Agent Interactives affiliatenätverk.

Samt att dom kan komma i banners likt denna!

Wizmobi.com

Presentartiklar har alla typer av former!Japp... Jag har gett bort en sån här i present. Dock oöppnad!

Mig veteligen så har presenten inte kommit till användning ännu men den dagen kanske kommer! =)

(för den som inte vet vad det är så kan du använda den till att gjuta av en penis. Denna modellen görs i choklad, men det finns flera olika alternativ!)

James Bond är inte alltid på film!Man kan tycka att James Bond har en överdriven mängd fantastiska hjälpmedel. Fast allt är inte bara taget ur fantasin...

Detta är en Spionkamera i penformat och med ljudupptagning. Enkel att i efterhand stoppa in i datorns USB-port.

Som sagt, skönhet sitter i betraktarens ögon!


Konst ett uttryck för fantasin vi bär inom oss!Nu skulle det vara lätt att säga att detta är den fantasin som varje man bär inom sig men det ska jag inte göra, 10% lär ju vara homosexuella och då är säkerligen detta inte en fantasi!

Fast inom konsten så är vi fria att ta fram alla fantasier vi bär på. Skönhet sitter ju ändå i betraktarens ögon så ingen kan komma och på stå att konst inte är konst!

Ipred och FRA... Tror ni det hjälper?När det kommer till lag och ordning så ligger våra myndigheter alltid steget efter. Både när det gäller FRA och Ipred lagarna så måste dom först diskuteras bland politikerna och bland folket, sen ska röstningen ske och till sist så tar det minst ett halvår innan lagen är genomförd.

Vi människor är av naturen kreativa och vem tror att alla tusentals, kanske miljontals, datakunniga sitter och väntar med att hitta en lösning för att kringgå dom nya lagarna?

The Pirate Bay får symbolisera kreativiteten när det gäller att kringgå lagarna!

(Jag tar ingen ställning för eller emot nedladdningen i denna blogg!)

Tortyr eller japansk tv!?!

För början hade jag tänkt att beskriva vår kreativitet när det kommer till tortyr och liknande saker. Fast några såna bilder bör kanske inte visas.

Däremot så har japan ett antal tv-program som visar på samma kreativitet, fast inom nöjesbranschen.

För att ta ett exempel! =)

http://www.youtube.com/watch?v=LdgdBOTUSqg

Sex är en outömlig källa för fantasi!Matsex har jag hört talas om men detta är en lite ny variant på kaksex!

Fast variation förnöjer... =)

Alla har vi brännt oss!Skillnaden nu är att inte behöver tänkar på att blåsa utan kan skyffla i oss allt så snabbt som möjligt!

Är dom dyrbara så varför inte?Har man shoppat skor för ett par tusen och dom inte tål vatten så kan det vara en idé att införskaffa såna här. Det brukar ju finnas en marknad för allt som folk kommer på. Det gäller bara att hitta den... =)

Svenska uppfinningar

Vi har en del uppfinningar vi kan vara stolta över här i Sverige!

Coca Cola flaskan  (designer svenskamerikanen Alex Samuelson den introducerades 1916)

Blixtlåset (Den moderna varianten av Gideon Sundbäck år 1913)

Blåslampan (Carl Richard Nyberg)

Celsiustermometern (Anders Celsius)

Dynamiten (Alfred Nobel)

Gasfyren (Nils Gustav Dahlén)

Kullagret (Det sfäriska kullagret skapades av Sven Wingquist)

Kylskåpet (Baltzar von Platen tillsammans med Carl Munters)

Skeppspropellern (John Ericsson)

Säkerhetständstickan (Dagens tändsticka uppfanns av Gustaf Erik Pasch)

Telefonluren (Lars Magnus Ericsson)

Tetra Pak (Wallenberg. Det var däremot Rausing som startade upp försäljningen av Tetra Pak)

Trefassystemet (grundat på ett patent av Jonas Wenström)

Volfram (Axel Fredrik Cronstedt upptäckte det han då kallade för tungsten och Carl Wilhelm Scheele lyckades ta reda på vad det bestod av)

Rörtången (Johan Petter Johansson)

Skiftnyckeln (Johan Petter Johansson)

Position indicating system” (System som fartyg och flygplan navigerar efter idag uppfanns av Håkan Lans)

Färgssystemet till datorer (Håkan Lans, dock pågår rättsliga tvister om användadet av detta)


Sen finns det en lång rad till med uppfinningar som kommit ifrån Sverige. Jag lär presentera fler med tiden för jag tror att vi fortfarande kan ligga i framkant när det gäller att utveckla vårt samhälle!

Ebay en källa för roliga idéer!

Ebay är säkerligen världens största sajt för akutioner på internet. Därmed är det också en källa för alla möjliga försök till att sälja saker och ting. Här är ett axplock av kreativa försök att tjäna pengar på den sidan...Scarlett Johansson la ut en näsduk hon snytit sig i. Budet kom snabbt upp i ca 2000$

Inför det amerikanska valet förra året försökte en student på skoj sälja sin röst till högst erbjudande. Ingen bjöd och han riskerade istället fängelse för det!

En bebis försökte säljas för en euro.
Artikeln löd ”nästan ny baby till salu då den blivit för stor för mig. Detta är en pojkbebis, dryga 70 centimeter lång”Det finns som sagt  en uppsjö av intressanta saker till salu på internet. Inget stoppar vår fantasi!

PS: Tilläggas bör att det var ingen som bjöd på barnet men däremot anmäldes det till den tyska polis från flera håll. Vilket jag anser var helt rätt!

Reklamens underbara nytänkande.

Virgin gjorde en reklamkupp som jag gillar. Den kräver ett visst snabbt tänkande och modet att göra det!

När "The london eye", pariserhjulet i london, skulle resas så kämpande det brittiska flygvapnet med att få upp hea konstruktionen. Vilket var ett rejält jobb med tanke på hjulets storlek och att det låg en bit ut i vattnet.

När dom var tvugna att ta en paus i arbetet så kunde man plötsligt se ett flygplan, sponsrat av Virgin, flyga förbi med ett meddelande efter sig.

"BA can´t get it up!"

En skön snabbtänkt reklam och pik emot det normalt macho fygvapnet! =)

YOUTUBE - Startade som en datingsida!

Alla känner vi till youtube och vilken enorm succé det har blivit. Vad inte lika många vet är att under en dag, den allra första dagen, så var youtube mer upplagd som en datingsida än som en sida för att lägga upp filmer på.

Här är en länk till en sida som går tillbaka i historiken över sidor som finns på internet. Den visar olika uppdateringar som skett under åren av sidan.


http://web.archive.org/web/20050428014715/http://www.youtube.com/

Förinställd på att visa youtubs första sida. Dagen efter bytte den utseende men detta är och förblir deras första sida! =)


Vad lär vi oss av det...?

Det är inte alltid vi hittar rätt i första ögonblicket men ger man inte upp där så kan man lyckas utveckla det till något riktigt bra!

En blivande konkurrent till Renova?Som sopmaskin kanske den inte verkar så märkvärdig men allt har börjat i liten skala! =)

Modebranschen är alltid öppen för idéer!Denna för lite tankarna åt tillverkning av tafningssäkra underkläder!

Kan tänka mig att uppföljaren är blusar med extra starkt tyg kring bröstkorgen! =)

Att göra affär på det du har i din vardag!Ståltvålen sälj med idén att tvättar bort lukten från dina händer när du hackat lök, rensat fisk, m.m.

Och det fungerar..!

Tricket med tvålen är att den är gjord i ett material som de allra flesta av oss redan har hemma. Rostfritt stål!

Detta gör att du egentligen inte behöver denna tvål för att bli fri från lukten. Du kan ta den rostfria skeden istället.
Fast jag kan villigt erkänna att jag föredrar tanken att folk tvättar händerna med denna istället för besticken jag ska äta med efteråt! =)

Ingen människa på denna jord kan säga om en uppfinning kommer lyckas eller ej" - Robert Nilsen rektor för Uppfinnarskolan IdéumJag tycker att den klassiska pruttkudden är ett klassisk exempel på detta.

Vem hade tippat på att den skulle slå så pass bra som den gjorde?

Tänk tanken själva...

- Oj, det låter som om man pruttar när luften går ur en ballong. Vi tar och säljer detta!

En vilja att hålla kontakt med vännerna!

Hur gör man för att enklast hålla kontakt med sina vänner från skoltiden?

Nab kan t.ex. starta en hemsida där dom kan bli medlemmar.

Hur långt kan denna idé sen utvecklas?

Tja... 2004 gjorde Mark Zuckerberg slag i saken och startade Facebook och enligt en statistik jag hittat över Facebook så går det uppenbarligen att utveckla denna idén långt!

Facebook har:
 • Mer än 150 miljoner aktiva användare
 • Mer än hälften av Facebook användare utanför högskolan
 • Den snabbast växande demografiska är de 30 år och äldre
 • Genomsnittlige användaren har 100 vänner på webbplatsen
 • Mer än 3 miljarder minuter spenderas på Facebook varje dag (i världen)
 • Mer än 13 miljoner användare uppdatera sin status minst en gång varje dag
 • Mer än 3 miljoner användare bli anhängare av sidor varje dag
 • Mer än 800 miljoner bilder laddas upp till webbplatsen varje månad
 • Mer än 5 miljoner videor laddas upp varje månad
 • Mer än 20 miljoner styck innehåll (webblänkar, nyhetsartiklar, blogginlägg, anteckningar, bilder etc.) delas varje månad
 • Mer än 2 miljoner händelser skapas varje månad
 • Mer än 20 miljoner aktiva användare grupper finns på webbplatsen
 • Mer än 35 översättningar tillgängliga på webbplatsen, med mer än 60 i utveckling
 • Mer än 70% av Facebook användare utanför USA
 • Mer än 660000 utvecklare och företagare från fler än 180 länder
 • Mer än 52000 ansökningar som för närvarande finns på Facebook Platform
 • 140 nya ansökningar läggas per dag
 • Mer än 95% av Facebook-medlemmar har använts minst en ansökan byggd på Facebook Platform

Denna lista kan göra mycket längre och ännu mer faccinerande men jag tror ni förstår poängen.

En liten idé om hur man tillgodoser ett vanligt behov hos oss människor kan växa enormt. Jag tror knappast att Mark Zuckerberg ångrar att han vågade fullfölja sin tanke...

Återvinning som syns!Detta är "vedträn" som är gjorda av kaffesump!

Enligt vad jag förstått så satt en man och testade att blanda kaffesump med stearin
för att se hur bra det gick att elda med. Det lyckades över förväntan och sägs till och med
vara bättre miljöval än vanligt trä. Prislappen kanske är högre men åt andra sidan så
räcker det kanske med att vi dricker ännu mer kaffe och sen tillverkar detta själv! =)

På så sätt kan vi kanske stödja kaffeodlarna också! =)

Raggare... Släng er i väggen!Detta fordon består till hälften av en stereo. Inse kapaciteten i dom! =)

Även om han nu inte skulle orka cykla speciellt långt så lär han få reaktioner till långt
efter han klivit av den.

Prova på-kurs inför könsbytet?Ok... Det första jag tänkte på var om han kommer kräva en bröstpump också...

Rekomendationen är 10.000 steg!Gör man om dynamot till en stegräknare så kan man kanske sälja idén till viktväktarna!

Fast det är skönt att se att folk faktiskt tar sina idéer hela vägen! =)

Att förena nytta med nöje!Detta en skön kombination av nytta och nöje!

Karusellen pumpar upp vatten när den är i rörelse!

Det sätter våra mammors utskällningar i liten annan dager!

- UNGAR!!!
- GÖR NÅGON NYTTA! UT OCH LEK... GÖR NÅGONTING!

Ibland gör man allt för att snabba på med det tråkiga!Må hända att det säkert tog längre tid att bygga konstruktionen än det hade tagit att klippa
 hela gräsmattan, men jag hade varit mer stolt över prestationen med en sån här! =)

Finn upp - Uppfinnartävling för barn!

Finn Upp är en tävling för barn som går i klasserna 6 - 9.

Det räcker med att du är i den ålder för att du ska få vara med och tävla. Du tävlar nämligen själv eller med dina kompisar.

Första priset i år ligger på 5000kr (förutom äran och eventuella erbjudande för produkten!

Läs mer på www.finnupp.se och sätt sen igång att fundera, om du är i rätt ålder, annars säger du till dina barn att fundare ut nya uppfinningar som dom kan anmäla till tävlingen!

Det är just nu 16 dagar, 23 timmar och 20 minuter kvar till de stänger för inlämningar av uppfinningar!

Kontrollbehovet är en källa till idéer!


Mitt förra inlägg fick mig att tänka på dessa pusselringar.

Dessa består, från vänster till höger, av 4 och 8 ringdelar, fast det finns
ringar med ännu fler delar.

Historien säger att man förr använde sig av såna här ringar för att förhindra
sina fruar från att vara otrogna. För att vara otrogen krävdes det ofta att man
tog av sig ringen. Problemet kom när man skulle försöka sätta på sig ringen igen!

Sånt här gillar jag! =)Detta är lösningen till den första versionen av Eternity-pusslet!

Den nya versionen kom ut 28 juli 2007 och den förste som klarar av att lägga
hela pusslet vinner 2 miljoner amerikanska dollar!

Datorn som tog fram lösningen är förstörd och den enda lösningen som finns är inlåst i ett bankfack!

Utmanande för vår kreativa tänkande! =)

Här kan ni beställa och läsa mer om det nya pusslet! " http://se.eternityii.com/ "

En klassisk föregångare!Det gäller att vara före sin tid.

Frågan är om han var medveten om att mobilstrålning skulle bli ett diskussionsämne ett antal år senare! =)

De handikappades egna krigsfordon?När staten inte hänger med i handikappsanpassningen så får den handikappade själv lösa problemet! =)

Mathilda snart 5 år har börjat i rätt spår!

Min systerdotter Mathilda kom för någon dag sen fram till sin mamma för att visa en uppfinning hon gjort.

Hon hade hittat en våtservett som inte var allt för våt och slagit knut på den. Därefter satte hon fast den på bågarna till sina glasögon och sa till sin mamma.

- Titta vad jag har uppfunnit! Nu kan jag torka av mina glasögon när de blir skitiga!


Må hon behålla uppfinnadets kärna, fantasin! =)

Citat värt att tänka på!

Nöden är uppfinningarnas moder

/Lucius Apuleius

Prisbelönt uppfinning för våra ungar!

http://www.inchwormshoes.com/shop.php

Nu har jag inga barn själv men jag har 17 syskonbarn.

Det är en och annan gång som jag fått höra att ungarna växt ur sina skor. Här är lösningen!

Den växande skon!

Kort och gott så kan man göra skon större när man börjar få bända ner ungarnas fötter i skorna... =)

Mer om skon på http://www.inchwormshoes.com/shop.php

"När man vill vara fin får man lida pin!"Nu för tiden lägger vi oss på operationsbordet för att bli finare än vad naturen har tänkt åt oss. Förr löste man det på lite andra sätt...

Sen kan vi diskutera om utvecklingen fört oss framåt eller om den bara behandlar samma problem på nya sätt. Kreativa är vi i vilket fall som helst när det gäller våra utseenden! =)

Sovkryckan - en klassiker!Jag skulle vilja säga att detta är en liten klassiker som gått runt på nätet ett antal år.

Vem har inte stått och hängt med huvudet av trötthet utan större möjligheter att lägga sig ner för att sova?

Man kan skratta eller låta sig inspireras av denna uppfinning. Jag gillar iallafall dom som gör ett tappert försök att testa sina idéer i verkligheten!  =)

Den bladtunna tvålen!En idé som jag testade för en eller ett par år sen. Kortfattat så plockar du fram ett näst intill genomskinligt tvålblad. Låter den lösas upp med några droppar vatten och tvålar sen in händerna. Praktiskt och enkelt att använda...

Nackdelen måste dock vara om man bara har detta tillhands när man ska duscha. Lär gå åt en massa av dessa blad för att täcka en hel kropp...

Anledningen till denna blogg är enkel!


Anledningen till denna blogg är först och främst till för att försöka inspirera folk till att försöka förverkliga sina idéer.

Alla har vi någon gång tänkt tankarna:

- Varför gör man inte så här?
- Varför finns det inget sånt?
- Om man skulle göra...?

Osv... Folk i hela världen tar vara på sina idéer och kan dom så kan vi!

Denna blogg kommer att visa på en mängd olika saker som folk har gjort. En del till synes idiotiska en del brillianta. Det dom har gemensamt är att dom förverkligat idéen. Sen är det tänkvärt det rektorn för uppfinnarskolan Idéum (.nu) har sagt.

- Ingen människa på denna jord kan säga om en idé kommer att fungera eller ej!

RSS 2.0